Wat is je intuïtie en hoe kan je er op vertrouwen ?

Jij hebt een intuïtie. Een kristalheldere radar. Een wegwijzer die altijd de juiste raad geeft. Waarvan de volgende stap je steeds wordt ingefluisterd. Van stap tot stap word je geleid door je intuïtie. In de juiste richting.

Een ingeving waarvan je denkt, moet ik dat nu echt doen? Ook al heb je er geen zin in, volg de ingeving. Altijd. En eenmaal je de wijze ingeving volgt, en aangekomen bent op die ingefluisterde stap, dan hoor / zie / voel je de volgende stap in je leven.

Je intuïtie is zo krachtig. Het maakt deel uit van wie je bent. Het is een innerlijk weten, voelen of horen. Het gevoel dat je een juiste keuze hebt gemaakt. Of dat je net waarschuwt om iets niet te doen.

Je intuïtie is ontzettend belangrijk. Een belangrijke zachte fluistering. Eén seconde en het is weg. Enkel voor zij die écht luisteren. Het smeekt niet om je aandacht, waardoor jammergenoeg velen onder ons het hebben afgeleerd om er naar te luisteren.

Echter, eenmaal je weet hoe je je eigen intuïtie kan volgen, krijgt je leven zoveel meer kleur. Je leeft elke dag in vervulling. Het is een o-zo’n krachtige tool die je altijd kan gebruiken.

Als je luistert, en handelt naar die fluistering, ben jij een magneet voor datgene wat je zoekt. Een droom, een visie, positieve mensen rondom je, situaties en kansen komen spontaan op je pad.

Jouw aantrekkingskracht werkt zoals een magneet. Jij trekt de dingen aan die je uitstraalt. Je kan niets dwingen om op je pad te komen. Wel kan je werken aan je aantrekkingskracht zodat je magneet versterkt en datgene aantrekt waar jij naar verlangt.

Wat is precies je intuïtie?

Je intuïtie is je innerlijke gids, je innerlijke leermeester.
En naar deze gids, luister je best.

Het komt heel subtiel. Het is meestal achteraf dat we herinneren ‘Juist, ik wist dat dit ging gebeuren’ of ‘Ik had al zo’n voorgevoel’.

Het beste doel in je leven is om er altijd naar te luisteren zodat je kan flowen op het leven. En daarvoor is het noodzakelijk om te weten dat je intuïtie geen gedachten-bewustzijn is, maar een zintuigelijk bewustzijn.

Maw start met naar je lichaam te luisteren. Voel je lichaam.
Kom uit je hoofd, uit je gedachten en voel.
Dit is de weg hoe je door het leven wil gaan.
Door meer intuïtief te zijn. 

En als je dit doet, zal je genieten van zoveel voordelen:

 • Meer creativiteit
 • Meer speelsheid
 • Meer productiviteit
 • Meer vreugde
 • Meer spontaniteit
 • Minder angst en stress
 • Verlicht hart
 • Je focus verandert van problemen naar oplossingen
 • Betere synchroniciteit en flow

Kortom, je energie-frequentie zal stijgen waardoor je een grotere magneet wordt voor datgene waar jij naar verlangt. Want datgene waar jij naar verlangt, is van jou en verlangt er ook naar om bij jou te zijn. Simpel. 

Datgene wat voor jou bestemd is, is voor jou.

Het is aan jou om de keuze te maken om je intuïtie te volgen. En dat kan jij enkel doen. Niemand anders.

Hoe kan je mee intuïtief worden?

Begin bij het activeren van je intuïtie zodat je stopt met luisteren naar die ene draaimolen van gedachten. Begin te luisteren naar die krachtige fluistering in jezelf. Het duurt maar één seconde. Nadien is het weg. Dan komen er gedachten die je er wel eens helemaal durven uitpraten.

Dus start om meer bewust te zijn van die krachtige fluistering.

Hier zijn een aantal manieren om dat te doen:

 • Mediteer
  Meditatie is een wondermiddel. Je leert je te verbinden met je intuïtie en je lichaam. Begin met kleine bewustzijnsoefeningen gedurende de dag dag. Op het toilet, of als je aan het wachten bent. Zo’n 15 min per dag train je je intuïtie zoals je elke andere spier in je lichaam zou trainen wanneer je sport. Klik hier om mijn nieuwste meditatie te beluisteren ‘Voel je lichaam’.
 • Leef met verwondering
  Ga uit de denk-modus en kom in de verwonder-modus! Wandel verwondert op je pad zoals vroeger toen je kleuter was. Je hart zal zich snel terug openen door je nieuwsgierigheid. Hoe doe je dat? Begin met 25 authentieke en positieve vragen te stellen en geef luidop je antwoord. Volg je woorden en vertrouw op datgene wat je zegt. Het helpt je je energie te vergroten, je open te stellen voor nieuwe informatie en het transformeert je van binnenuit.
  Klik hier voor een vragen audio die je jezelf kan stellen.  
 • Vitale voeding
  Eet datgene waar je lichaam energie van krijgt zoals fruit, groenten en noten. Drink veel water. Hydrateer je lichaam zodat het lichter aanvoelt. Op die manier kan je beter luisteren naar de zachte fluisteringen.

Gebruik je intuïtie om meer magnetisch te worden

Laat prachtige dingen naar jou toekomen door meer naar je intuïtie te luisteren waardoor je gerichte & krachtige acties kan ondernemen. Door je intuïtie te volgen maak je niet alleen beter beslissingen, ook ga je beter presteren in het dagelijks leven.

Je merkt meer kansen en opportuniteiten op en trekt positievere mensen aan. Unieke situaties vibreren als het ware in je leven waarvan je nooit had gedacht dat het mogelijk zou zijn!

We hebben allemaal al eens een magnetische persoon ontmoet. Iemand die de kamer binnenstapt, een ongedefinieerde kracht waar je ogen direct naartoe getrokken worden. Een mysterieuze, onmiskenbare invloed. Gewoon omdat iemand zijn of haar intuïtie volgt.

Je intuïtie weet wat juist is. Het weet de juiste richting zonder “ommetoeren’ te maken. Enkel jij hoeft er alleen maar naar te luisteren.

Ik geloof in jou.

Liefs,

Katrien