Wat is hypnose?

De meest voorkomende vraag die ik krijg is, wat is hypnose? Ik heb gemerkt dat zeer veel mensen bang zijn van hypnose?! Op deze manier wil ik jullie zeggen, er is niets om bang van te zijn! Wanneer je onder hypnose bent, ben je in een gefocuste staat van zijn. Je bewustzijn gaat ontspannen en je onderbewustzijn wordt alerter.

Iedereen is ooit wel al eens onder hypnose geweest. Denk maar aan wanneer je aan het autorijden bent, of in de bus zit, en je plots ‘wakker’ wordt en denkt, “oh, ik ben hier al!”. Dan heb je eigenlijk jezelf gehypnotiseerd, al noemen we het eerder dagdromen ipv zelfhypnose.

Heb je je ooit afgevraagd waarom reclame op de televisie het duurste advertentie kanaal is?

Raad eens.

Wanneer je naar tv kijkt, ben je in lichte hypnose. Je bent in een heel ontspannen gefocuste staat van zijn. Je bewustzijn gaat ontspannen en je onderbewustzijn wordt aandachtiger. Alerter. Wanneer je onderbewustzijn alerter is, neemt het al sneller zaken op. Bepaalde geluiden en beelden, maar ook geuren worden sneller opgenomen in het onderbewustzijn. En zo is reclame op de tv de meest efficiëntste manier om een merk top-of-mind te laten worden bij het grote publiek.

Hypnose is dus geen magie, het is een gefocuste staat van zijn waarin je je begeeft. Een staat tussen wakker zijn en slapen. En net in die staat is je onderbewustzijn heel alert voor wat er gezegd wordt en kan het gemakkelijker suggesties opnemen. En met suggesties bedoel ik om meer gezonde te gaan eten, of betere beslissingen nemen die in lijn liggen met jouw gevoel of meer zelfvertrouwen te creëren … Noem maar op.

En zo, help ik mijn klanten om een betere versie van zichzelf te worden.