Wat is coaching?

Coaching is niet iets nieuws, het wordt al lange tijd gebruikt bij topsporters en leidinggevenden. Topsporters en leidinggevenden worden gecoacht om alles uit zichzelf te halen, om zeg maar de beste versie van zichzelf te zijn, én om hun concurrenten een stapje voor te zijn.

Coaching verruimt je perspectief dat je hebt op de wereld. Coaches zijn geen consultants, psychologen of therapeuten. Coaches geven geen pasklare antwoorden of advies, ze kunnen natuurlijk wel tips geven. Maar het sterke aan coaching is net de vraagstelling. Aan de hand van een vraagstelling gaat de coachee (is de naam die wordt gegeven aan een gecoachte persoon), zelf met het antwoord of oplossing komen. Doordat de coachee daar zelf is opgekomen, sluit dat antwoord of oplossingen het beste aan bij zijn of haar persoonlijkheid. En gaat de coachee het al sneller implementeren in zijn of haar leven. En zo heeft hij of zij een eerste stap gezet naar een betere en gelukkigere versie van zichzelf. Die versie die hem meer balans én geluk brengen.

Coaching werkt naar de toekomst toe. Waar wil je binnen X aantal tijd staan, waarom wil je dat bereiken en hoe kunnen we daar geraken? Er wordt gekeken naar wat haalbaar is en waar er veranderingen kunnen gecreëerd worden in het leven van de coachee.

Kortom een coach leert je reflecteren over je eigen leven en handelingen, het houdt een spiegel voor en verruimt je perspectief op de wereld.

Ik bied coaching trajecten aan waarin gebruik wordt gemaakt van hypnose en NLP technieken, kleuren analyse en positieve psychologie.

Ik geef binnenkort een workshop waarin ik je ga laten kennismaken met hoe je de beste versie van jezelf kan worden. Er gaan twee workshops gegeven worden, één in Kortrijk en één in Gent, de plaatsen hiervoor zijn beperkt. Als je geïnteresseerd bent om de workshop te volgen, stuur mij een berichtje, en ik zal ervoor zorgen dat jouw plekje gereserveerd is.

Geniet van je dag!