Je onderbewustzijn bepaalt je leven

Het onderbewustzijn helpt je om dagdagelijkse zaken uit te voeren. Het is zeg maar de automatische piloot van je lichaam. En je mag eens raden hoeveel procent je dagelijks op automatische piloot handelt.

Je handelt 95% op automatische piloot. 95% van je handelingen wordt gedaan vanuit je onderbewustzijn. Dat maakt dat je enkel 5% bewuste handelingen uitvoert.

Ons onderbewustzijn speelt dus een belangrijke rol in je dagdagelijkse zijn, in je doen en in je laten.

Ik zal een voorbeeldje geven. Je weet dat vuur heet is. Vroeger heb je waarschijnlijk zelf ervaren dat vuur heet is. Dus je onderbewustzijn heeft dat opgeslagen als een ervaring. Op die manier gaat ons onderbewustzijn ons beschermen en op veilige afstand houden van vlammen.

En zo heeft je onderbewustzijn meerdere ervaringen opgeslagen. Die ervaringen zijn opgeslagen in beelden, geluiden, smaken, gevoelens en emoties. Alles wat je vroeger hebt meegemaakt als kind. Je kan je onderbewustzijn vergelijken met een besturingssysteem van een computer waarin er een hele database aan informatie zit.

En net zoals een besturingssysteem zo nu en dan een update kan gebruiken, kan je onderbewustzijn ook een update gebruiken. Want als kind heb je bepaalde patronen of handelingen gecreëerd, die je als volwassene niet meer dienen.

En je kan ook zelf je onderbewustzijn updaten. Of herprogrammeren. Eerst en vooral moet je je bewust zijn van het patroon dat je wil doorbreken. Eenmaal je weet waar je naartoe wilt, kan je er een beeld bij vormen. Dan ga je je visualiseren hoe je jezelf ziet. En deze visualisatie doe je in de ochtend, net voor je uit je bed gaat en in de avond net voor je gaat slapen. Op die tijdens ben je namelijk nog in een soort van roes, half in slaap en half wakker. Dan zit je namelijk in het alfa stadium. Wanneer je onder hypnose bent, ben je ook in het alfa stadium. Je onderbewustzijn is dan alert. En je onderbewustzijn kent geen verschil tussen werkelijkheid en verbeelding. Dus als je jezelf iets visualiseert en dat toepast voor x aantal dagen, kan je je onderbewustzijn herprogrammeren.

Heb je hierover meer vragen? Shoot!

Klik hier voor de video te bekijken