Iedereen in je leven is een spiegel

Leer je spiegeling lezen en zie hoe je leven zal veranderen

Het maakt niet uit of het een leuke of pijnlijke relatie is, alle mensen uit je omgeving zijn afspiegelingen. Iedereen in je leven is een afspiegeling van jezelf, je eigen zijn. Of het nu een geïrriteerde winkelbediende, een liefhebbende partner of een jaloerse vriend(in) is. Het zijn allemaal afspiegelingen.

Wanneer je een persoon graag wil veranderen, wil je eigelijk graag je eigen afspiegeling veranderen. De afspiegeling die je niet zo mooi vindt aan je eigen. Iedereen die het al eens geprobeerd heeft om iemand te veranderen, weet dat dit altijd in een fiasco uitdraait. Anderen willen niet veranderen wanneer ze er nog niet klaar voor zijn. En wij zijn ondertussen onze energie aan het verspillen.

Het is zoals in een spiegel kijken en zeggen tegen de spiegel dat je het niet leuk vindt wat je ziet. Zo werkt het simpelweg niet. En je mist een waardevolle les.

In plaats van onze energie te verspillen, kunnen we accepteren wat anderen ons weerspiegelen. Leer jezelf kennen in andere mensen.

Eenzelfde type partner opnieuw en opnieuw ontmoeten, klinkt dat je bekend in de oren?

Een relatie is de beste manier om jezelf te leren kennen.  Wanneer je relatie niet zoals gepland gaat, komt dat doordat je jezelf blokkeert in bepaalde gebieden.

Jij bent de gemene deler van al jouw relaties.

Van de één naar de andere relatie gaan zonder te begrijpen waarom je onbewust jou relatie gesaboteerd hebt, of gelijkende partners aantrekt, helpt niet. Het leidt tot dezelfde resultaten, vroeg of laat.

Leer je afspiegelingen lezen

  • Boze mensen – Ben je onbewust boos op de wereld of op jezelf? Als je vaak boze of geïrriteerde mensen ontmoet, weerspiegelen ze jouw boosheid. Je hebt het waarschijnlijk zelf niet door dat je boos bent tot een bepaald niveau, maar dat maakt niet uit aangezien anderen jouw energie oppikken.
  • Anderen geloven niet in jouw dromen –  Geloof jij zelf in jouw dromen? Ben jij 100% toegewijd aan je droom? Hoe spreek je er over? Is er enige gebrek aan vertrouwen dat men kan oppikken uit jouw stem?
  • Anderen zeggen jou wat je zou moeten doen – Op het werk kan dit normaal zijn, maar wanneer je partner, familie of vrienden je steeds zeggen wat je zou moeten doen, is dit een afspiegeling van een angst in beslissingen maken. En hier kunnen anderen wel eens gebruik van maken.
  • Er wordt tegen jou gelogen – Lieg jij tegen jezelf en tegen anderen? Om eerlijk te zijn met jezelf kan dit wel eens een moeilijke vraag zijn. Toch is het belangrijk om op elk moment van de dag eerlijk te zijn tegen jezelf. Het brengt zelf-aanvaarding en het zorgt ervoor dat je kan zijn wie je bent.
  • Mensen om je heen doen wat je zegt – Neemt een vriend die bepaalde tekenles aan die jij geadviseerd hebt? Of die taalcursus? Of die ene job? Dat is een wake-up-call voor jou. Dit wil zeggen dat jij ook de capaciteit hebt om je advies op te volgen, maar door één of andere reden zet je die stap niet. Je klonk zo overtuigd dat de persoon het gedaan heeft, maar iets in jezelf houdt je tegen om het zelf te doen. Motiveer jezelf en zet ook die stap!

Leer jezelf beter kennen

Ga eens na in je leven wat jouw afspiegelingen zijn, bij iedere persoon die je kent en hebt gekend. Bepaalde afspiegelingen zijn er om onszelf te genezen, andere zijn er om ons te inspireren. Eenmaal je je perceptie over je relaties aanpast, kan je meer plezier in het leven verwachten.

In plaats van anderen de schuld te geven, wat gemakkelijk is, kan je denken: of, dat is een interessant weetje over mezelf. Dank je wel, ik zal mezelf meer liefhebben.

Dit is één van de doelen van een relatie. Anderen zijn geschenken om onszelf beter te leren kennen. Zelfs al vinden we die persoon niet zo leuk. Iedereen heeft een boodschap voor jou.