Hoe woorden een impact hebben op jouw leven & dat van anderen

Alles begint met woorden.

Woorden om te communiceren met anderen. Woorden van je innerlijke stem, dat kleine stemmetje die constant aanwezig is in je eigen hoofd.

Doorheen mijn jaren op school was ik niet de beste in taal. Ik herinner me nog dat we een taak gingen maken in groep waarbij één persoon het huiswerk mocht uitschrijven. Toen de lerares naar ons huiswerkgroepje kwam en vroeg wie het huiswerk ging uitschrijven, stond ze naast mij. Ze plaatste haar hand op mijn hoofd en zei “Laat het alleszins niet aan Katrien over want dan gaat het vol met fouten staan”.

Auw. Dat deed pijn. Ze had me belachelijk gemaakt voor mijn klasgenoten. En sindsdien zei ik tegen mezelf “Ik ga nooit meer iets schrijven”.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos een studierichting uit waar er weinig geschreven werd. Mijn bachelorproef liet ik verschillende malen herlezen. Ik vertrouwde niet meer op mijn eigen zijn en kunnen.

Echter in het werkleven heb je niemand om je zinnen te herlezen. En ik zocht achter een oplossing. Affirmaties! Meerdere malen per dag pompte ik affirmaties in mijn onderbewustzijn: “Ik ben een super schrijfster. Mijn woorden vloeien op papier”.

Ik begon complimenten te krijgen uit onbekende hoeken over mijn schrijfstijl. Heerlijk om te horen! En dat allemaal door affirmaties!

Woorden zijn enorm, enorm krachtig.

Woorden kunnen je naar beneden brengen, of je sterker maken. Ze kunnen je pijn doen, of ze kunnen je genezen. Ze kunnen je laten struikelen, of ze kunnen je helpen overwinnen.

Kies je woorden wijselijk.