5 tips om je doelen te behalen; Let’s do this!

Let’s do this!

Op 1 januari maken heel wat mensen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Het gaat van gezondere (eet)gewoontes tot het leren van nieuwe taal.

De kracht van een nieuw begin heeft een “yes, let’s do this”-mentaliteit. Het geeft een gevoel om er echt he-le-maal voor te gaan. Echter kan dit gevoel snel uitdoven wanneer de dagdagelijkse activiteiten terug worden hervat. De motivatie wordt steeds kleiner en kleiner. En het leven gaat verder.

“80% of new year’s resolutions fail by February” – Tony Robbins

Het vuur dat je begin januari hebt ervaren is minder fel gaan branden.
Hoe wakker je je vuur terug aan?

Neem nu bijvoorbeeld afslanken. Door consistent te gaan sporten, zal je fysieke lichaam transformeren. Je zal je lichaam zien veranderen door gerichte acties te ondernemen die nodig zijn om je doel te behalen.

Herhaling en gerichte acties wakkeren je vuur aan

Je geest, je lichaam en je ziel worden door herhaling keer op keer versterkt.

Klinkt gemakkelijk …

Maar hoe blijf je op schema?
Hoe blijf je je resultaten behalen?

Hier geef ik je 5 tips om op koers te blijven, ook al ervaar je soms moeilijke tijden:

  1. Ken je WAAROM

Waarom wil je afslanken? Waarom wil je stoppen met roken? Waarom wil je net dat doel behalen? Wil je je beter in je vel voelen? Of wil je net indruk maken op een bepaalde persoon? Als je eens heel eerlijk bent met jezelf; Hoe belangrijk is je doel echt voor je levenskwaliteit? Wat maakt dat je nu klaar bent om alle obstakels te overwinnen die op je pad gaan komen?

Voel het vuur van binnenin naar buiten gaan

Voel hoe je je doelen behaalt door je waarom kristalhelder te hebben.
Dit vuur zal je pad verlichten, zelfs als het donkerder wordt.
Het zal je opwarmen wanneer een harde wind over je pad waait.

2. Maak het haalbaar

Hoe groot is je droom? Hoe groot is je doel dat je graag wil verwezenlijken? Door een te groot doel op te stellen, kan je sneller de neiging hebben om te stoppen. Een te groot doel kan je overweldigen.

Luisteren, dromen en groot denken zijn niet het probleem, echter is het van belang om je grote droom op te delen in kleine haalbare doelen.

Creëer mijlpalen en vier momenten wanneer je ze realiseert

3. Herhaling is de sleutel

Breng elke dag je nieuwe gewoonte in je levensstijl. Maak het je eigen. Laat het een deel worden van wie je bent. Herhaal, herhaal, herhaal. Begin nu! Over een jaar zou je héél graag willen dat je vandaag begonnen bent. You’ll love it!

4. Ken jezelf

Verandering is heerlijk eenmaal het er is, of als we in de afwerkingsfase zitten. Wanneer het proces op het einde is gekomen. In het proces zelf zit er meestal bloed, zweet en tranen. Het kost energie en je stress level kan verhogen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je zal reageren als je gestresseerd bent. Bereid je voor op kleine noodsituaties (of het grote drama). Maak een stress-survival kit en hou het bij de hand. Altijd handig!

Weet wie of wat je kan helpen om je terug die motivatie en concentratie te geven dat je nodig hebt. Laat de spanning die je hebt op tijd los door bijvoorbeeld op het juiste moment te sporten, in de natuur te gaan wandelen of eens hard te tieren in je auto.

L a a t  s p a n n i n g  l o s

5. Zoek gelijkgestemden

Maak een commitment op je doel en zoek gelijkgestemden die je de nodige motivatie geven. Steun elkaar in goede en slechte tijden. Daarom hoef je niet dezelfde doelen te hebben, zoek iemand die in hetzelfde proces zit als jou.

Ongeacht waar je graag naartoe wilt, jij bent degene die alles laat gebeuren. Niemand kan het voor je doen. Jij mag de acties zelf uitvoeren. En dat is briljant! Want eenmaal je je uiteindelijke doel hebt bereikt, gaat alle voldoening en vervulling naar jou! Alles waar je hartje naar verlangt, ontvang je! Briljant toch?

Aanvaard en accepteer je doelen,
Zet door,
Creëer een magische toekomst
En geniet van het proces!

Heb je enige vragen?
Klik hier voor contact

Liefs,
Katrien

What you get by achieving your goals