10 Redenen waarom je een Life Coach nodig hebt

1. Creëer een leven dat jou laat genieten van elk moment

Levensvervulling is één van de meest belangrijke doelen om na te streven. Wanneer je een meer vervullend leven creëert, voel je …

 • … je leven in vreugde
 • … je volledig levend
 • … appreciatie voor jezelf en jouw leven
 • … je genietend in elke moment
 • … je leven in lijn met jouw waarden en doelen
 • … liefde voor jezelf
 • … je dromen en doelen realiseren

En dit gaat niet onopgemerkt voorbij in je vriendenkring, familie, thuis of op je werk. Je straalt energie uit op je omgeving.

Er zijn verschillende factoren die meespelen om een vervullend leven te hebben. Tijdens een coaching traject gaan we samen op zoek naar de elementen die jou gelukkig maken. Een vervullend leven creëren zal niet noodzakelijk eenvoudig zijn. Het is echter wel de moeite waard, en jij verdient het!

2. Krijg helderheid op wat jij echt wilt  in jouw het leven

Velen van ons hebben absoluut geen idee van wat we willen in het leven. Er is zoveel keuze, en vaak een overvloed aan keuze. En meestal is dit de moeilijkste stap in ons leven. We moeten kiezen. Of er gebeuren zaken waardoor we niet meer kunnen kiezen. En door het leven heen moeten we onze keuzes bijstellen. Wat vijf jaar geleden op ons verlanglijst heeft gestaan, staat er vandaag hoogstwaarschijnlijk niet meer op. Bij het verduidelijken van wat we willen in ons leven, komt er energie vrij en creëer je helderheid in jouw leven. En met helderheid zal het gemakkelijker worden om bepaalde keuzes te maken.

 • Wat is belangrijk in jouw leven?
 • Wat is belangrijk in jouw carrière?
 • Wat is belangrijk in jouw relaties?
 • Wat wil je méér zien in je leven?
 • Wat wil je minder zien in je leven?

Samen zullen we ontdekken wat jij écht wilt in het leven en hoe we jouw doel kunnen realiseren. We stellen acties op om deze doelen stap voor stap in jouw leven te kunnen integreren.

3. Leg een sterke persoonlijke basis, elimineer wat niet langer bij jou past en stel grenzen

Je bent hier op deze pagina gekomen omdat je meer wilt halen uit jouw leven. Je beseft dat er veranderingen moeten plaatsvinden en dat jij alle touwtjes in eigen handen hebt om jouw leven een positieve wending te geven. Deze zaken zullen tijd, coaching en acties nodig hebben.

 • Elimineer bepaalde taken en verplichtingen
 • Verhoog je energie en zorg goed voor jezelf
 • Ontdek wat jouw persoonlijke behoeften zijn
 • Re-oriënteer jouw leven rondom jouw waarden
 • Stel grenzen aan voor jezelf en voor anderen
 • Creëer een gemakkelijker en simpeler leven met minder stress

4. Heb vertrouwen in het leven, worstel er niet mee

Stel jezelf een leven zonder worsteling voor … Wat een droom! Kan dat?! Natuurlijk kan het! Het enige wat je moet hebben is vertrouwen in het leven. Vertrouwen in de wet van de aantrekkingskracht. Met de wet van de aantrekkingskracht trek je gemakkelijker jouw doelstellingen aan. Met de coaching kom je te weten waar je al aan het aantrekken bent, en wat je nog aantrekkelijker kan maken. Aantrekking komt enkel wanneer je tijd hebt kunnen vrijmaken en wanneer je jouw persoonlijke basis hebt versterkt. Vertrouwen in het leven wordt een manier van zijn en een nieuwe levensstijl.

5. Focus + actie = resultaat

Wie heeft jou verteld dat je hard moet werken om een goed leven te leiden? We maken stap voor stap een een actieplan op om jouw gewenste resultaat te maximaliseren. Met te focussen op een actieplan is de helft van het werk reeds gemaakt. En actie ondernemen is de sleutel naar jouw succes. Doordat het leven niet stilstaat en iedereen het wel eens druk heeft, kan je in het dagelijks leven al snel de acties laten links liggen. Als coach is het mijn taak om jou eraan te helpen herinneren wat belangrijk is in jouw leven. Je focus blijven behouden en jou zachtjes in de richting van jouw dromen sturen. Gerichte aandacht en doelbewuste acties creëren fantastische resultaten. En daar gaan we voor.

6. Verantwoordelijkheid

Heb jij ooit al eens jouw woord aan jezelf gebroken? Ja, ik ook, en dat is niet leuk! De kracht van jouw woord, en dus verantwoording af te leggen aan een derde partij (jouw coach), kan magisch werken. En ja, sommige mensen hebben me wel eens verteld dat ze hiervoor geen coach nodig hebben. Misschien is dat zo. Maar via het coaching traject kom je op bepaalde actiepunten waar je nog nooit aan gedacht hebt. En hoe kan je nu een idee implementeren dat je nog nooit gehad hebt? Of je nu creatief, gedisciplineerd of gemotiveerd bent, onderschat de magie van jouw woord niet!

7. Creëer balans in jouw leven

Balans in deze snelle en hectische wereld, is dat wel mogelijk? Natuurlijk is het mogelijk! Elk deel van ons leven is verbonden met elkaar. Als één gebied in jouw leven niet gebalanceerd is, kunnen de andere gebieden ook uit balans geraken. Tijdens de coaching nemen we jouw leven onder de loep – Je carrière en financiën, gezondheid en relaties naar persoonlijke groei en ontwikkeling. We gaan ons focussen op wat je nodig hebt en je zal merken dat dit ook een direct effect zal hebben op andere gebieden in jouw leven. Balans geeft je energie, meer levensvreugde en een gezonde gemoedsrust. En ja, het is mogelijk.

8. Verwerk problemen of trauma’s

Keer op keer ben ik verbaasd hoe snel bepaalde problemen wel niet opgelost kunnen worden door te praten. Hoe snel de kern van een probleem duidelijk wordt met coaching. Het enige wat soms nodig is om een probleem op te lossen is de erkenning van wat is. Soms houden we het probleem bij waardoor we ons leven belasten. Wat in het verleden is gebeurd, blijft in het verleden. Door erkenning en aanvaarding, kunnen we het verleden achterlaten. Nieuwe energie komt vrij en deze energie kan je investeren in jouw toekomst.

9. Om je uit te dagen in het groeien op nieuwe manieren

Ooit heb ik ergens gelezen dat je door het leven ofwel kunt verbitteren of verbeteren. Door niet meer te groeien kan je verbitteren. Door open te staan en jezelf uit te dagen om te blijven groeien als mens, verbeter je. Je verbetert niet alleen jouw leven, maar ook dat van je naasten. Groeien behoort tot één van de meest bevredigende ervaringen in het leven. Je wordt er meer open en positiever door. Je tilt jezelf naar een hoger niveau. De insteek van het coachen is verandering. En verandering betekent groei.

10. Geef jezelf voordeel in jouw leven en carrière

Misschien denk je dat je geen coach nodig hebt en dat je alles op je alleen kan doen. En dat is ook zo! Iedereen kan zijn leven leiden en de stappen maken richting zijn ideale toekomst. Wel kan je voordelen hebben met een coach. Een coach geeft je namelijk voorsprong op iemand die geen coach heeft, zowel in je leven als in jouw carrière. Een voordeel dat je sneller tot bepaalde inzichten komt en dus sneller drie of vier stappen voorwaarts maakt. Een voordeel waardoor je meer zelfvertrouwen hebt en kracht om jouw leven verder uit te bouwen. Een voordeel om sneller en dichter jouw ideale leven te creëren.

Een paar laatste woorden …

Als jij kiest voor een coach heb je een reden om gecoacht te worden. Een reden waarom je jezelf graag ziet veranderen. Deze reden zal hoogstwaarschijnlijk niet de enige reden zijn. Er zullen bepaalde gebieden zijn die naar een hoger niveau kunnen gaan, of er zullen zijn gebieden zijn die jij onbelangrijk acht en blijken jouw grootste bron van kracht en plezier te zijn. Wanneer jij voor jezelf beslist om een coach te nemen, zal je leven veranderen. Jij neemt jouw toekomst in eigen handen en je zal zien dat er een hele reeks positieve evoluties op jou liggen te wachten. Een coach gidst jou, waardoor je van jouw huidig naar een buitengewoon, boeiender leven kunt gaan.

Misschien is het nu al wat duidelijker hoe een coach een invloedrijk effect kan hebben op jouw leven.

Klaar om te starten met jouw coaching traject?
Klik hier om kosteloos intake gesprek in te boeken.